CAN THO CITY DEPARTMENT OF SCIENCE AND TECHNOLOGY
Có thể cải thiện nguồn cung cấp lương thực toàn cầu không?
Trong khi nhiều người Mustang đang tận hưởng kỳ nghỉ hè nhàn nhã, một nhóm sáu sinh viên kỹ thuật, khoa học máy tính và công nghệ công nghiệp đang bắt tay vào làm việc tại các trang trại và trại chăn nuôi địa phương - với hy vọng tạo ra tác động toàn cầu.

Nhóm nghiên cứu từ công ty khởi nghiệp TractorCloud, đang phát triển phần cứng và phần mềm để giúp các nhà vận hành máy móc hạng nặng và các nhà quản lý nông nghiệp chẩn đoán các sự cố thiết bị và dự đoán nhu cầu bảo trì. Họ tin rằng công nghệ của họ có thể giúp trồng thực phẩm hiệu quả hơn và tăng cường nguồn cung cấp thực phẩm toàn cầu.

Nhóm này là một trong chín công ty khởi nghiệp đưa ý tưởng của họ vào thử nghiệm trong Chương trình tăng tốc mùa hè của Trung tâm Đổi mới và Khởi nghiệp (CIE), một chương trình kéo dài 13 tuần giúp sinh viên và những sinh viên mới tốt nghiệp phát triển ý tưởng và thành lập công ty của họ.

Nhóm đang phát triển một phần cứng chạy trên máy kéo và các thiết bị hạng nặng khác để truyền dữ liệu lên đám mây. Thông tin này chuyển sang bảng điều khiển trực tiếp và giao diện di động giúp người quản lý và nhà điều hành hiểu được hiệu suất thiết bị của họ và thực hiện các cuộc gọi tốt hơn trong thời gian thực, chẳng hạn như đánh giá loại xe nào được ưu tiên bảo dưỡng cao nhất.

Để kiểm tra tầm nhìn của TractorCloud trong môi trường thực tế, các doanh nhân đã liên hệ với cộng đồng nông nghiệp địa phương, bao gồm cả nhóm Hoạt động nông nghiệp của Cal Poly. Họ đã gặp Louis Bayer, người đã giúp trường đại học quản lý đội xe hơn 100 máy kéo và các loại xe khác.

Bayer đưa ra chi phí có thể tốn kém để bảo trì cho nhiều loại máy móc, nhóm có tuổi đời từ 40 đến 50 năm. Các mô hình mới hơn có cổng dữ liệu cho phép nhóm TractorCloud kiểm tra phần cứng của họ. Bayer đã từng làm việc với các sinh viên kỹ thuật đang cố gắng tìm ra giải pháp cho những thách thức về bảo trì nông nghiệp trước đây, nhưng ông cho rằng nhóm này đang đạt được một số tiến bộ quan trọng.

Phát triển khách hàng là một trong những ưu tiên của TractorCloud trong mùa hè này. Nhóm cũng đang tận dụng các cố vấn của Accelerator, mạng lưới, hội thảo giáo dục và 10.000 đô la tài trợ hạt giống để phát huy hết tiềm năng của mình. Nhờ có ít trường hợp COVID-19 tại địa phương, tám trong số chín đội, bao gồm cả đội này, đang làm việc trong HotHouse rộng 10.000 foot vuông của CIE ở Downtown San Luis Obispo.

Mỗi tuần, họ gặp gỡ với các cố vấn khác nhau trong không gian kinh doanh, kết nối với các cựu sinh viên và học hỏi từ các công ty khởi nghiệp đồng nghiệp của họ làm việc trong mọi lĩnh vực từ thể dục đến giáo dục, năng lượng tái tạo đến giày dép.

Miller thừa nhận cô chưa bao giờ thấy mình tham gia một công ty khởi nghiệp. Cô ấy thực sự là một sinh viên khoa học động vật theo dõi tiền thú y trước khi chuyển đổi chuyên ngành và cuối cùng gặp Swanson trong một lớp khoa học máy tính.

Swanson cho biết chương trình đã thúc đẩy nhiều khoảnh khắc tuyệt vời. Một trong số đó: thời gian dài không phải lúc nào cũng là chìa khóa thành công.

Accelerator lên đến đỉnh điểm với Demo Day vào tháng 9, khi mỗi nhóm quảng cáo chiêu hàng với các thành viên cộng đồng và nhà đầu tư để giới thiệu sự phát triển của họ. Đến lúc đó, TractorCloud muốn có phần cứng trên máy kéo, gia tăng giá trị cho các đối tác của họ trong lĩnh vực này.

CIE cho biết rằng các nhóm Accelerator có tỷ lệ sống sót là 22% - gấp đôi mức trung bình của ngành đối với các công ty khởi nghiệp ở giai đoạn đầu.

ctngoc

www.technology.org
Most viewed news

The Ministry of Science and Technology accompanies investors in the microchip ecosystem

Minister of Science and Technology Huynh Thanh Dat said the above at the Opening Ceremony of Besi Manufacturing Factory limitted Company Vietnam (Netherlands) taking place on February 28, 2024 in Ho Chi Minh City.

Goods management system based on artificial intelligence technology

Mr. Vu Minh Duc, VSV Startup Research and Development Center (HCMC) and his colleagues have just successfully researched an automatic management system for drivers and freight trucks.

Cooperate to improve the application capacity of cloud computing and artificial intelligence in Vietnam

Recently, Viettel Business Solutions Corporation (Viettel Solutions), a member of the Military Industry and Telecommunications Group (Viettel) and Microsoft Vietnam Company signed a strategic cooperation agreement to promote the application of 4.0 technology solutions, such as Cloud, Data and AI in many fields, promoting digital services in Vietnam.

Vietnamese healthcare applies many AI solutions to support medical examination and treatment

At the latest event, Deputy Minister of Science and Technology Bui The Duy said that in the health sector, artificial intelligence (AI) is helping doctors diagnose diseases early and take advantage of experiences from many cases.

Building a smart city management model for Can Tho city

In order to select organizations and individuals to carry the city-level science and technology project "Building a smart city management model for Can Tho city", Cantho City Department of Science and Technology had a Council meeting in the morning of February 29, 2024.

Strengthening cooperation in science, technology and innovation on the occasion of the Lunar New Year in 2024

On the occasion of celebrating spring 2024 -Giap Thin Spring, Can Tho Department of Science and Technology has had many practical activities to strengthen cooperation in science, technology and innovation with units, visited and wished New Year former leaders through the ages.

Innovating political and ideological education for Cantho city People's Police force in the new situation

In order to consider directly assigning organizations and individuals to preside the social science project "Innovating political and ideological education for Cantho city People's Police force in the new situation", Cantho city Department of Science and Technology had a council meeting in the afternoon of February 22, 2024. The Council was presided by Dr. Ngo Anh Tin - Director of Cantho City Department of Science and Technology. The stuy will is carried by Lieutenant Colonel, MSc. Vo Thi Hong Tien - Head of Party and Political Affairs Division, Cantho city Police.

Can Tho: Meeting and honoring outstanding scientists and intellectuals Giap Thin spring in 2024

To meet, acknowledge and express the gratitude and appreciation of the City Leaders to the city's typical scientists and intellectuals who have made many positive and effective contributions to the cause of development of the economics, society, national security and defense; Motivate and encourage the team of scientists and intellectuals to continue to unite and promote creative intelligence to build Can Tho city into an "ecological, civilized, modern city, imbued with cultural identity of rand water transformation in the Mekong Delta, City Party Committee, People's Council, People's Committee, Vietnam Fatherland Front Committee of Can Tho organized a meeting and honored outstanding scientist and intellectual Giap Thin spring in 2024, in the morning of February 1, 2024, at Cantho City People's Committee hall.

Research on utilizing rice husk by-products to manufacture materials to treat some heavy metals in industrial park wastewater

In order to select organizations and individuals to preside over city-level science and technology tasks on the science and technology project "Research on utilizing rice husk by-products to manufacture materials to treat some heavy metals in industrial park wastewater", Can Tho City Department of Science and Technology had a Council meeting in the afternoon of January 29, 2024.

Related news
CAN THO CITY DEPARTMENT OF SCIENCE AND TECHNOLOGY

Copyright @ 2021 belongs to the Can Tho City Department of Science and Technology
Address: No. 02, Ly Thuong Kiet, Tan An Ward, Ninh Kieu District, Can Tho City
Phone: 0292.3820674, Fax: 0292.3821471; Email: sokhcn@cantho.gov.vn
Head of the Editorial Board: Ms. Tran Hoai Phuong - Deputy Director of the
Can Tho City Department of Science and Technology

Copyright © 2021 All rights reserved | This template is made by CASTI'1987